Hidroizolatii cu membrane

Una din solutiile consacrate pentru protectia cladirilor contra infiltratiilor este reprezentata de membrane bituminoase.

Acestea oferă posibilitatea de reînnoire ulterioara a hidroizolatiei pe terase in conditii de  calitate şi durabilitate, pentru cel puţin 10-20 de ani, in functie de calitatea materialelor si a manoperei.

Componentele nu conţin elemente radioactive, substanţe cancerigene, deşeuri industriale, substanţe toxice sau nocive.
Fiabilitatea şi durabilitatea sunt caracteristicile principale ale membranelor bitumionoase.
Acestea sunt reflectate în capacitatea de rezistenţă la apă, flexibilitatea la temperaturi scăzute, stabilitatea la temperaturi ridicate şi rezistenţă.
In general, membranele bituminoase se aplica la cald, cu respectarea cerintelor tehnice ale lucrarii si cu normele de aplicare date de producator. Trebuie tinut cont de necesitatea acoperirii tuturor suprafeţelor de acoperiş, inclusiv coşuri de fum, aerisiri, strapungeri şi alte elemente arhitecturale care pot fi prezente pe acoperis / terasa.

Membranele bituminoase pot fi prevazute sau nu cu strat de protectie UV din granule minerale de ardezie.

Membranele bituminoase fără granule minerale de protecţie UV prezintă vulnerabilitate la razele UV, pentru ca au o capacitate mare de absorbţie a luminii. În acest caz, poate fi aplicat un alt tip de protectie  pentru a pastra în afară mai mult de 70% din raze. Aceasta protectie poate fi o membrana cu finisaj de aluminiu sau diverse vopsele reflectorizante care reduc semnificativ absorbtia de căldură.

Membranele bituminoase sunt materiale compozite alcătuite din două elemente principale: amestec de bitum, pe baza de polimer termoplastic, bitum modificat şi armătură – un ţesut din materiale diverse.
Cele două componente se completează reciproc, bitum conferă impermeabilitate şi armătura distribuie uniform greutatea şi furnizează rezistenţă mecanică superioară. Bitumul din care se fabrică membranele este modificat de polimeri pentru a corecta caracteristicile nedorite.
Membranele bituminoase sunt un multi-strat de membrane făcute de bitum distilat şi modificat, aditivat cu polimeri sintetici APP sau elastomeri SBS, armate cu ţesut / poliester neţesut sau mat, fibre de sticlă pentru elasticitate şi durabilitate.
Această soluţie în hidroizolaţie este rezultatul unei lungi experienţe în cercetare pentru impermeabilizare de înaltă tehnologie.

Membranele APP pot fi aplicate pâna la -10 grade Celsius, iar SBS pâna la -25 de grade Celsius.  Trebuie tinut cont de faptul ca aceste temperaturi sunt cele pana la care membranele pot fi aplicate si nu au legatura cu temperatura pana la care acestea rezista ulterior montarii.

Membranele bituminoase pot fi aplicate pe:
– terase, acoperişuri, clădiri deschise acoperiş, poliester armat cu ajutorul membranelor acoperite cu granule ardezie;
– tunele, lucrări subterane, fundaţie clădiri, poduri, terase de gradină, folosind membrane poliester armat puternic sau membrane contra rădăcini;
– materiale care pot lua foc, ca polistiren, lemn. În acest caz se vor utiliza membrane auto-adhezive ca strat intermediar;
– orice fel de construcţie fără a aduce atingere condiţiilor climatice ale terenului. Pentru că terasa are o aerisire bună, este necesar să se instaleze un strat de difuzie în primul rând, datorită diferenţelor de temperatură între interior şi exterior. Prin urmare, vaporii vor fi redirecţionaţi în afara suprafeţei de terasă.

Pentru executarea lucrarilor de hidroizolatii folosim materiale de cea mai buna calitate,  manufacturate de producatori consacrati.

Hidroizolatii

Hidroizolatii

Componenta membrana hidroizolatii

Membranele bituminoase aditivate pentru hidroizolatii sunt membrane de tip multi-strat şi se compun din :

1. Material de impermeabilizare, format din bitum distilat, aditivat cu plastomeri APP (polipropilenã atacticã) sau elastomeri pe bazã de cauciuc sintetic SBS (stiren-butadien- stiren).          Functie de reteta amestecului bituminos si a armaturii utilizate, se pot obtine proprietati diferite de rezistenta mecanica, elasticitate, flexibilitate la rece si durabilitate.

2. Armatura, înglobatã în zona medianã a masei de impermeabilizare, este constituitã din: ţesãturã neţesutã stabilizatã termic, din fire de poliester, sau împâsliturã din fibrã de sticlã.
Membranele armate cu poliester au rezistenta excelenta la punct static si dinamic, o foarte buna rezistenta la rupere longitudinala si transversala si o alungire mare la rupere.

3. Folie micronicã din polietilenã termofuzibilã, pentru protecţia feţei inferioare a membranelor. Se topeste în timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii          poate fi controlata, urmarind disparitia marcajului stantat în relief (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Încalzirea membranei peste temperatura de topire optima              poate  provoca modificari în structura materialului .

4. Granule de ardezie, pentru protejarea feţei superioare împotriva razelor solare şi a ultravioletelor, la membranele folosite ca strat final.
Confera totodata un aspect estetic aplicatiei.

5. nisip, talc, pe faţa superioarã a membranelor intermediare, folosite în sisteme de hidroizolaţie bi – , sau multi-strat, sau în hidroizolaţii subterane.

Standardizare :

P = armaturã de poliester neţesut
V = armaturã de fibrã de sticlã
A = ardezie

SBS : Stiren Butadien Stiren – oferã membranei proprietãţi elastice şi o flexibilitate la temperaturi scãzute.

APP : Polipropilena Atactica – oferã membranei proprietãţi plastice şi rezistenţã mecanicã foarte bunã

Sunteti interesati de Hidroizolatii cu membrane ?

Pentru mai multe detalii despre Hidroizolatii cu membrane, dar si despre alte produse si servicii de hidroizolatii si termoizolatii, va stam la dispozitie la numerele de telefon 0213320392 sau 0723371537 sau 0744652156, de luni - vineri intre orele 8-20:00 si sambata intre orele 8-16:00.

Doriti sa va sunam noi ? Completati formularul de mai jos :